Schimbările bruște de temperatură, vântul, aerul rece, dar și cel cald și uscat din încăperi, la care se adaugă poluarea și stresul sunt factori ce cauzează deshidratarea pielii. Ce înseamnă o piele deshidratată? Este o piele care suferă din cauza lipsei de apă și substanțe nutritive. Ea generează disconfort și are un aspect îmbătrânit, inestetic. Se descuamează sau prezintă cruste, se simte aspră la atingere și dă aceea senzație care te face să spui „mi se strânge pielea”. De cele mai multe ori, pielea deshidratată este însoțită și de mâncărimea zonelor afectate. Scărpinarea nu face însă decât să agraveze problema, ducând la îngroșarea și înroșirea pielii.
Din fericire, majoritatea problemelor cauzate de pielea uscată pot fi controlate. Iată o listă cu cele mai importante sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de o piele bine hidratată și tânără cât mai mult timp.
1. Hidratare dimineața și seara!
Crema de zi sau cea de noapte trebuie aplicată la 20-30 de minute după demachiere. Produsele demachiante, fie geluri spumante, fie loțiuni, îndepărtează filmul hidrolipidic, bariera protectoare de la suprafața pielii. Ei bine, crema hidratantă are un rol important în refacerea corectă a acestui scut de apărare și în reținerea apei în celule. Crema de noapte este mai importantă pentru susținerea procesului de regenerare a pielii, care are loc preponderent în timpul somnului. Să nu uităm nici de măștile hidratante care trebuie folosite o dată pe săptămână.
Un rol important în menținerea hidratării pielii îl are acidul hialuronic, supranumit „molecula iubitoare de apă”. Ca atare, este bine să optezi pentru produse pe bază de acid hialuronic. Dar nu te limita la o cremă pe care o aplici doar pe față. Un produs care conține acid hialuronic și care hidratează pielea de pe întreg corpul din interior, de la nivel celular este Beauty Help, nutricosmetic premium. Beauty Help se consumă sub formă de shake sau în amestec cu suc de fructe.
2. Hrănește-ți pielea!
Pielea este alcătuită din 70% apă și este normal să aibă nevoie de o cantitate suficientă de apă pentru a fi hidratată. Dar în același timp are nevoie și de lipide, care hrănesc pielea, au rol emolient și de refacere a barierei cutanate. Aceasta trebuie să fie impermeabilă, adică să limiteze evaporarea apei din țesuturi, dar să o și protejeze de bacterii, virusuri, ciuperci și substanțe toxice. Dacă după aplicarea unei creme hidratante, pielea tot strânge, înseamnă că are nevoie de a fi hrănită din interior. Tocmai acesta este și rolul produsului Beauty Help, care hrănește și regenerează pielea din interiorul organismului. Acidul hialuronic și ceramidele sunt ingrediente-cheie care hidratează și refac structura pielii.
3. Exfoliere? Da, dar cu măsură!
Hidratarea are legătură și cu exfolierea, procesul de curățare a pielii, care stimulează regenerarea celulară. O piele curată, fără exces de celule moarte este o piele cu aspect revigorat și reîntinerit. Exfolierea este așadar necesară, dar nu trebuie abuzat de ea. Este indicată doar o dată pe săptămână, iar produsele exfoliante să fie blânde, neabrazive, pentru a nu deteriora filmul hidrolipidic. Află aici mai multe informații despre exfolierea corectă.
4. Produsul potrivit pentru tenul potrivit!
Încearcă să stabilești ce fel de ten ai – gras, uscat, mixt, sensibil – pentru a alege produsele potrivite. Fiecare tip de piele are nevoile sale specifice, iar pentru o îngrijire corectă, este bine să le cunoști și să le respecți. Dacă ai tenul gras cu tendințe acneice și folosești produse nepotrivite, spre exemplu o cremă grasă pentru ten uscat sau lapte demachiant, este o mare greșeală care va duce la exacerbarea coșurilor. Iată deci cât de important este să recunoști tipul tău de piele pentru a ști cum să te îngrijești corect.
5. Pielea grasă are nevoie de hidratare?
Da, categoric! Uneori, mai ales pe față, pielea uscată este, paradoxal, uleioasă la suprafață. Ba chiar acesta este un semn al deshidratării, întrucât pielea deshidratată în profunzime produce o cantitate în exces de sebum. Or, hipersecreția de sebum nu prea are legătură cu hidratarea pielii. Ceea ce nu necesită pielea grasă este mai mult ulei. De aceea, alege o formă de hidratare non-grasă și non-comedogenă. În cazul în care te confrunți și cu acnee din cauza excesului de sebum, evită tratamentele antiacneice agresive și cosmeticele bazate pe alcool, fiindcă acestea vor deshidrata și dezechilibra și mai mult pielea. Descoperă aici cum poți scăpa de coșuri.
Pentru a rezolva ambele probleme: hidratarea și reglarea producției de sebum, utilizează Beauty Help, nutricosmetic premium, care ajută pielea să-și recapete sănătatea și frumusețea. Rezultatele sunt vizibile după primele săptămâni de administrare: coșurile și petele se estompează, porii se micșorează, pielea redevine netedă și hidratată.
6. Optează pentru produse de calitate!
Nivelul de hidratare pe care îl poate oferi un produs cosmetic depinde foarte mult de calitatea ingredientelor utilizate. De regulă, cosmeticele de lux conțin molecule cu mecanisme complexe de acțiune, dar niciuna nu este atât de performantă încât să stimuleze producerea de lipide în profunzimea epidermei. Singurele produse multifuncționale de frumusețe care acționează în profunzime, din interior spre exterior, sunt nutricosmeticele. Un astfel de produs este Beauty Help, supliment alimentar, care reunește într-o formulă complexă, inovatoare, ingrediente premium de cea mai înaltă calitate. Beauty Help conține un complex special de peptide de colagen bioactiv hidrolizat Verisol și Fortigel, cu eficiență dovedită științific, amplificată de coenzima Q10 Kaneka și Opti MSM, ingrediente renumite pe plan mondial, alături de complexul de vitamina C, vitamina E, resveratrol și astaxantină, pentru o protecție antioxidantă și anti-aging deosebită.
7. STOP fumat, alcool, bronz excesiv!
Este lesne de înțeles că fumatul, consumul excesiv de alcool, expunerea la poluare, căldură, frig, băi fierbinți, aer condiționat (cald sau rece), raze ultraviolete sunt factori care dăunează mult pielii și accentuează deshidratarea. Așa că, dacă dorești să îți salvezi pielea, renunță la obiceiurile dăunătoare.
8. Hidratarea vine din interior!
Dacă visezi la o piele perfect hidratată, care arată și se simte bine, ai grijă să îi asiguri organismului tău hrană naturală, echilibrată: fructe, legume, proteine de calitate (pește, carne albă) și grăsimi bune (ulei de măsline, unt, nuci). Nu uita să bei multă apă curată, cu conținut scăzut de nitriți: cel puțin 6-8 pahare pe zi. O cantitate adecvată de apă este esențială pentru a avea o piele hidratată și pentru a elimina toxinele prin intermediul rinichilor.
Pentru a completa nutrienții ce hrănesc pielea din interior, ia-ți în fiecare dimineață doza zilnică de frumusețe din Beauty Help, suplimentul alimentar sub formă de pudră pentru shake-uri. Beauty Help are gust plăcut de căpșuni și se poate prepara cu iaurt, suc de fructe, ceai, apă.
Surse:
- topsante.com/beaute-et-soins/soins-du-visage/bons-gestes/10-conseils-pour-une-peau-bien-hydratee-614249
- besthealthmag.ca/best-looks/skin/21-tricks-for-healthy-skin/
- livestrong.com/article/174819-how-to-hydrate-facial-skin/