MSM, mineralul misterios din ritualul tău de frumusețe

Nume de cod: MSM. Denumire completă: metilsulfonilmetan. Îți facem cunoștință cu unul dintre cele mai importante minerale pentru sănătatea și frumusețea noastră. MSM reprezintă cea mai abundentă formă de sulf din toate organismele vii, dar este un element destul de sensibil la factorii de mediu. MSM se găsește în majoritatea alimentelor naturale neprocesate: fructe și legume proaspete (1-4 mg/kg), lapte (2-5 mg/kg) provenit de la animale ce pasc pe pășuni nepoluate, însă se pierde rapid atunci când intervin pasteurizarea, congelarea, pesticidele, radiațiile.

În corpul uman, MSM este prezent mai ales în țesutul conjunctiv, în articulații și piele. El este utilizat, așadar, pentru menținerea integrității acestor țesuturi. MSM este implicat și în anumite procese interne, având proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, detoxifiante. Deficitul de MSM din organism se asociază cu: stări de oboseală, sensibilitate la stres, depresie, dureri articulare și musculare, risc crescut de boli degenerative și, nu în ultimul rând, îmbătrânire precoce. Tocmai de aceea, industria frumuseții este din ce în ce mai interesată de rolul MSM în lupta anti-aging. Iată o listă cu cele mai importante beneficii pe care MSM le conferă pielii, părului și unghiilor.

1. MSM ajută la restructurarea pielii

MSM este necesar pentru sinteza colagenului, matricea extracelulară de care depinde fermitatea pielii. Ridurile, pielea uscată și cu aspect lăsat apar ca urmare a diminuării cantității de colagen. MSM lucrează împreună cu vitamina C pentru a reface structura pielii din interior. Dr. Stanley Jacob și chimistul Robert Herschler, de la Oregon Health Science University din Portland, sunt autorii unei lucrări de referință despre MSM: „The Miracle of MSM”. Deși o mare parte din carte este dedicată rolului MSM în combaterea durerii din artrite, se fac referiri și la implicarea acestui element în susținerea producției de colagen și îmbunătățirea vizibilă a texturii pielii.

2. MSM îmbunătățește flexibilitatea

După 20 de ani de cercetări și utilizare asupra MSM în practica medicală, dr. Jacob este în măsură să afirme că MSM are o eficiență ridicată în îmbunătățirea flexibilității atât a structurilor articulare și musculare, cât și a pielii. Acest efect se datorează creșterii nivelului de hidratare a țesuturilor.

3. MSM susține detoxifierea

Una dintre cele mai importante proprietăți ale MSM este aceea că favorizează permeabilitatea celulelor. Membranele celulare fiind mai flexibile, toxinele și reziduurile metabolice pot fi eliminate mai ușor din celule pentru a lăsa loc nutrienților esențiali și hidratării. Totodată, MSM este un bun dizolvant al calciului, având capacitatea extraordinară de a dezintegra depunerile dăunătoare de calciu, aflate la originea multor boli degenerative.

4. MSM întărește unghiile și părul

Părul tău este subțire și se deteriorează repede? La fel și unghiile? MSM ajută la formarea colagenului și keratinei, componenta principală a unghiilor și părului. Așa se explică de ce MSM are un rol crucial în creșterea rezistenței unghiilor și părului. Acest beneficiu poate fi observat după numai câteva săptămâni de la suplimentarea aportului de MSM.

5. MSM grăbește vindecarea rănilor

Datorită efectului său antiinflamator, MSM este foarte util în cazul bolilor de piele cauzate de inflamație: acnee, eczeme, psoriazis. MSM ajută mai ales la cicatrizarea estetică și rapidă a leziunilor pielii. Un studiu publicat în Journal of Cosmetic Dermatology (2008) arată că MSM, în combinație cu silimarină, a dus la estomparea petelor roșiatice din cuperoză. Alte cercetări au raportat reducerea petelor hiperpigmentare cauzate de expunerea excesivă la soare (melasma).

6. MSM are o puternică acțiune antioxidantă

MSM dispune de o capacitate extraordinară de captare și neutralizare a radicalilor liberi. Cum acționează MSM? Pe de o parte, sulful este necesar pentru sinteza celui mai puternic antioxidant nutrițional – glutationul, iar pe de altă parte, organismul folosește aminoacizi sulfurici pentru activarea enzimelor antioxidante. Potrivit renumitului nutriționist american dr. Josh Axe, efectul antioxidant poate fi și mai puternic atunci când MSM este asociat cu antioxidanți clasici, precum vitamina C, vitamina E și vitamina E.

Beauty Help, formulă complexă de îngrijire a pielii din interior

Beauty Help, nutricosmetic premium, are o formulă unică, inovatoare, care îți furnizează o doză optimă de MSM (500 mg), în asociere cu vitamina C (1000 mg), vitamina E (3,37 mg), colagen (8000 mg), acid hialuronic (40 mg), ceramozide (30 mg), resveratrol (40 mg), astaxantină (1 mg), coenzima Q10 (30 mg).
Beauty Help conține ingrediente premium, care asigură o îngrijire profundă a pielii, având efect susținut de „frumusețe din interior”. Administrat intern sub formă de shake, Beauty Help îmbunătățește de la nivel celular aspectul pielii, părului și unghiilor și combate eficient semnele îmbătrânirii.

Surse:

  • msm-info.com/
  • naturalnews.com/041031_MSM_hydration_skin_care.html
  • purehealthsystems.com/msm.html
  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18254805
  • beaute-pure.com/pourquoi-le-msm-est-genial-meme-sans-cicatrices-et-comment-lutiliser/
  • draxe.com/msm-supplement/