Sfatul consultantului beauty: Șase greseli de machiaj care îți influențează pozele

Știai că o persoană petrece în medie cam două ore pe zi pe Facebook, conform Social Media Today? Asta înseamnă cinci ani și patru luni din viață. Mai nou, angajatorii verifică profilul de Facebook pentru a selecta candidații. De aici tragem concluzia că pozele pe care le postăm pe rețelele de socializare sunt foarte importante în a transmite cu succes mesaje pozitive despre noi. Machiajul, postura, toate joacă un rol. Care sunt greșelile de machiaj care îți sabotează pozele?

1. Fondul de ten ales greșit

Fondul de ten trebuie să fie fluid, testat la lumina zilei, adaptat perfect nuanței tale naturale, fără particule ce reflectă lumina. Testează fondul de ten la trecerea dintre mandibulă și gât, nu pe mână sau obraji.

 

2. Aplici prea multă pudră pe toată fața

Tenul matifiat arată bine pentru că luciul inestetic strică vederea de ansamblu, însă nu folosi cantitate mare. Un singur strat este suficient sau aplică targetat: pe zona T, de exemplu (frunte, nas, bărbie), sub ochi pentru a fixa anticearcănul, pe părțile laterale ale nasului.

Tips: Dacă vrei să folosești o pudră HD, specială pentru fotografii, aplică prima oară o pudră translucidă care se adaptează în funcție de nuanța tenului, și apoi pudră HD. Cea din urmă aplicată direct peste fondul de ten poate să apară cu pete albe în fotografii.

3. Conturezi sprâncenele puternic

Dacă ești blondă, folosește o nuanță cu un ton mai închis, dacă ești brunetă nu folosi niciodată fard negru, ci maro/șaten închis. Sprâncenele reprezintă 85% din fizionomie și sunt numite “rama feței”.

4. Prea mult iluminator

Este o linie subțire între strălucirea naturală a pomeților și prea mult luciu. Iluminatorul cremă este mai soft decât cel pudrat. Se aplică fie cu degetele, fie cu o pensulă cu perii naturali, pe vârful nasului, pomeți, deasupra buzei superioare și foarte puțin pe frunte. Efectul trebuie să fie de prospețime, bronz discret și strălucire naturală, sănătoasă. Mai ales dacă fotografiezi cu blitz, evită iluminatorul care conține pigmenți albi, preferă-l pe cel cu nuanță de roz, piersică.

5. Rimelezi o singură dată genele

În poze, genele nu se văd ca în realitate. Ele par mult mai mici și mai scurte. Pentru un efect intens, folosește mascara în două straturi, mascara pentru volum sau pentru alungire. Cleștișorul pentru ondulat genele se folosește înainte de a aplica mascara pentru a evita ruperea lor.
Tips: Cum recunoști mascara pentru volum? Are perii mari și deși. Mascara pentru alungire are perii mici și rari.

6. Folosești farduri sidefate

Fiecare produs aplicat pe față absoarbe lumina flash-ului în mod diferit. Se recomandă să folosești farduri mate, fără sidef sau glitter. E posibil ca două nuanțe apropiate ca și culoare să pară diferite în poză. Fardurile mate, blenduite cât se poate, în nuanțe de maro sau nude, se potrivesc tuturor trăsăturilor și oferă aspect natural.

Ai întrebări legate de îngrijirea tenului sau de machiaj? Lasă-ne întrebarea ta în comentarii la acest articol, iar Irina Mincă, make-up artist și beauty consultant, îți va răspunde aici sau într-un articol viitor!