Tendințele primăvară-vară

Mereu am considerat că trebuie să porți ce îți place, ce îți vine bine, nu neapărat ce e în trend. Dar e adevărat că tendințele anului ne pot da idei să asortăm machiajul, să încercăm și alte culori la haine, să mai diversificăm tunsoarea. Rutina ne strică cheful de viață, mie îmi place să fiu creativă, așa că m-am documentat și am aflat ce e la modă în primavara-vara anului 2017.

Tendințele în machiaj

Machiajul din sezonul primavară-vară este anunțat ca fiind minimalist, fără prea mult efort. Machiajul natural se poartă indiferent de eveniment și de momentul zilei. Primăvara te inspiră să folosești culori pastelate de roz, bleu, verde crud, galben și nuanță mată de lavandă. Renunță la clasicul contur negru pentru ochi și înclină balanța spre mov, albastru, burgundy.

Tendințele la haine

Hainele sunt cele care ne influențează foarte mult starea de spirit. Ți s-a întâmplat să porți o bluză și să nu-ți placă foarte tare? Așa-i că în ziua aceea nu ai fost în cea mai bună formă? Contează ca tot ceea ce porți să-ți vină bine, să ți se potrivească și să îți scoată în evidență părțile bune. E ca la machiaj, poți să ascunzi micile imperfecțiuni și să evidențiezi ce trebuie. Moda e ciclică, revine, acest motto definește anul 2017.

Institutul de cercetare în coloristică Pantone a ales Greenery – culoarea anului 2017, un verde gălbui, un pic mai greu de asortat. Pentru un look viu, colorat, alege să combini Greenery cu galben, albastru sau alb.

Pe lângă verdele care inspiră energie și prospețime, în sezonul cald se mai poartă roșu flame (o combinație între roșu și portocaliu), roz pal, galben, bej, albastru paradise, albastru turcoaz. Combină rozul pal, liniștit și inocent, cu mov sau negru. Galbenul emană căldură și vitalitate, este o nuanță caldă care te duce cu gândul la vacanțele însorite. Se poate asorta cu alb, violet, verde sau portocaliu. Ca regulă de bază, încearcă să nu porți mai mult de 3 culori în vestimentație. De exemplu: bluză galbenă, pantaloni sau fustă verde și sandale albe.

Tendințele în tunsori

Atunci când vorbim despre tunsori, nu se aduce în discuție ce se poartă, ci cum este forma feței tale pentru a se potrivi. Dacă fața ta este ovală, atunci ești norocoasă, ți se potrivește orice fel de tunsoare și orice lungime. Dacă fața ta are formă pătrată și rotundă, încearcă o tunsoare în scări, cea mai cunoscută este cea care înrămează ovalul feței. Tunsoarea în scăriță sau în cascadă conferă părului un volum interesant și se coafează ușor. Este cea mai la modă.

Tunsoarea bob avantajează orice formă a feței și alungește gâtul pentru a da impresia de slim face. Bretonul scurt sau cel franțuzesc, clasic, aduce o notă de modernism. În plus, este practic în sezonul cald, pentru că părul lung pe spate aduce corpului câteva grade în plus.

Tunsoarea garcon în traducere din franceză înseamnă băiat, așa că acest look feminin e contrar părerii că doar bărbații pot purta părul scurt. Ți se potrivește mai ales dacă ai părul ondulat și fața îngustă.

Tunsoarea asimetrică este în tendințe și din ce în ce mai multe femei o aleg pentru nota de originalitate. Fie un breton asimetric, oblic, care alungește fața, fie tot părul, cu siguranță nu rămâi neobservată.

Din tot ce ai citit mai sus, alege cu inima și mai puțin pentru tendințe, însă ia-le în calcul dacă nu ai mai purtat verde de mult, nu te-ai mai tuns în alt fel sau nu te-ai machiat cu roz pal.