Sfatul consultantului beauty: Ce culoare de fard ți se potrivește?

Poate nu te machiezi de obicei, dar acum, în luna femeii, ți-ai propus să încerci ceva nou. Poate te machiezi în fiecare zi, dar nu strică să afli și de alte culori că ți se potrivesc. Pentru toate categoriile de doamne și domnișoare care se întreabă „Oare ce nuanțe mă avantajează pe mine?“ am scris articolul acesta.

Sunt anumite culori menite să evidențieze cu succes culoarea irisului și exact acest lucru urmărim în machiaj, să creăm contrast.
Înainte de a aplica fardul pe pleoape, poți încerca o bază de machiaj care conține silicon și uniformizează aspectul pielii. Cu acest mic truc, fardul nu se strânge și machiajul arată impecabil întreaga zi.

Ca regulă de bază (nu se aplică în 100% dintre cazuri pentru că avem ochi care au și un pic de negru, maro, verde, albastru, pe lângă culoarea de bază), evită albastrul dacă ai ochi la fel, verde dacă ai ochi verzi, pentru că estompăm frumusețea lor și unde mai e contrastul?
Ochii căprui, așa cum sunt și ai mei, sunt cei mai norocoși. Ne stă bine cu toate culorile. Să nu-ți fie frică să testezi, ai o mulțime de variante. Poți încerca verde închis și deschis (arată senzațional), lila, mov, maro-arămiu, roz, cyclamen, portocaliu-mandarină, albastru royal, bronz.

Pentru ochii de un albastru intens poți alege pentru make-up: gri, argintiu, roșu, violet, roz, verde lime, negru, auriu, turquoise, fucsia.

Pentru ochii verzi alege marouri, culoarea prunei, gri închis, mov intens, auriu, kaki, verde aprins, bleu ciel, galben lemon.

Pentru un machiaj complet trasează un contur cu creionul sau eye-liner, discret sau puternic, în funcție de ocazie, și mascara! Nu este complet machiajul fără rimelarea genelor.

Ești gata de plecare! Nu uita zâmbetul! Ce culoare au ochii tăi?

Ai întrebări legate de îngrijirea tenului sau de machiaj? Lasă-ne întrebarea ta în comentarii la acest articol, iar Irina Mincă, make-up artist și beauty consultant, îți va răspunde aici sau într-un articol viitor!