Sfatul consultantului beauty: Cum să ai un păr lung și sănătos?

Cine își dorește să aibă părul lung și sănătos, strălucitor și ușor de descurcat? Cred că sunt toate mâinile ridicate.

Din cele mai vechi timpuri era o rușine să se taie părul. Cel lung, împletit în cozi, lăsat pe spate, era caracteristic fetelor tinere, iar cele măritate îl împleteau și îl strângeau în formă de coc la ceafă sau în vârful capului.

Mai târziu, în vremurile noastre am învățat că diferențele dintre băieți și fete sunt părul lung și hainele roz la fetițe, hainele bleu și părul scurt la băieți. În plus, ei trebuie să se comporte ca gentlemanii, iar fetele ca prințesele.

Părul lung și sănătos este sexy indiferent de perioadă. Realistic vorbind, nu există o minune care să facă părul mai lung dintr-o dată (decât extensiile), dar sunt câteva trucuri care te pot ajuta.

Știai că ființa umană are aproximativ 100.000 de foliculi de păr și numărul variază în funcție de culoarea naturală? Femeile cu părul blond natural au cele mai multe fire de păr, spre 130.000, în timp ce roșcatele tind să aibă aproximativ 90.000 de fire. Brunetele se află undeva la mijloc.

Trucuri pentru a determina părul să crească mai repede:

Masează-ți scalpul în fiecare seară!

Dermatologii și hairstyliștii recomandă masajul uscat în fiecare seară pentru a stimula circulația sângelui. Acest procedeu ajută ca nutrienții produși în mod natural să intre în foliculii firului de păr și, în plus, te relaxează și te detensionează. Masează scalpul și în timp ce te speli cu șampon, dar și în timp ce îți aplici o mască. Poți începe de la tâmple către gât.

Folosește un pieptene din lemn!

Pieptenele din lemn generează și el electricitate statică, dar nu la fel de multă ca acela din plastic. Are rolul de a separa firele de păr, de a-l descurca, elimină praful, stimulează producția de sebum și crește circulația sângelui. Pieptănarea este un pas foarte important pentru sănătatea scalpului și implicit a firelor de păr, se recomandă de două ori pe zi, dimineața și seara.

Tunde părul periodic!

Vârfurile se despică mai ales dacă îl porți desfăcut sau vopsești părul periodic, așa că specialiștii recomandă un tuns la 2-3 luni. Părul lung, dar tern și cu aspect uscat nu arată bine, eu îl prefer întotdeauna mai scurt, dar sănătos. Știi că se zice că, dacă îți tunzi părul în luna martie, o să crească repede tot anul?

Balsamul și masca – aliații unui păr frumos și lung!

Șamponul curăță murdăria, în timp ce balsamul și masca de păr îi oferă luminozitate și îl hrănește. Părul este ușor de descurcat, ceea ce înseamnă mai puține fire rupte la periere.

Renunță la uscător, perie și placă!

În adâncul sufletului tău, știi că mirosul părului tău atunci când îl usuci sau îl coafezi nu poate să fie un semn bun. Dacă nu te poți despărți de uscător, folosește prima treaptă, rece spre călduț și aplică spray protector sau ulei.

Clătește părul cu apă rece!

Nu spăla părul niciodată cu apă fierbinte pentru a nu-l deteriora. Setează dușul pe apă rece și menține-l câteva secunde pe părul proaspat spălat. Ajută la sigilarea cuticulelor din firul de păr și la păstrarea hidratării dobândite cu ajutorul măștii sau a balsamului.

Antioxidanți într-un shake de dimineață!

Este cunoscut faptul că sănătatea noastră se reflectă în păr, unghii și aspectul pielii. De aceea, este foarte important să consumăm hrană de calitate, să ne hidratăm și să ne odihnim suficient. Nu ne iese de fiecare dată având în vedere stilul de viață pe fugă. Beauty Help, nutricosmetic premium, oferă organismului toți nutrienții de care are nevoie pentru o piele strălucitoare, unghii mai rezistente și păr sănătos: colagen, coenzima Q10, resveratrol, ceramozide, vitamina C, vitamina E. Beauty Help – shake-ul frumuseții!

Ai întrebări legate de îngrijirea tenului sau de machiaj? Lasă-ne întrebarea ta în comentarii la acest articol, iar Irina Mincă, make-up artist și beauty consultant, îți va răspunde aici sau într-un articol viitor!