Sfatul consultantului beauty: Cum acționează colagenul din interior versus din exterior?

Corpul nostru produce în mod natural trei substanțe pentru frumusețe: colagen, elastină și glicozaminoglicani. Colagenul reprezintă 75% din piele. Ca să poți întelege mai exact, îl putem compara cu structura blocului, atât de importantă ca să susțină clădirea. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, colagenul se pierde în proporție de 1% pe an, astfel că, în jurul vârstei de 50 de ani, o femeie a pierdut aproape jumătate din cantitatea de colagen din piele.

Cum crezi că funcționează mai bine colagenul? Pe interior sau exterior? Să vedem pas cu pas.

Ai o cremă care conține colagen și promite diminuarea ridurilor, luminozitate, elasticitate și hidratare? Adevărul este că o cremă nu poate pătrunde în profunzimea pielii ca să repare la nivel celular pentru că are moleculele prea mari; are acțiune pe o anumită zonă de piele. Crema împiedică apa să se evapore. De aceea, ceea ce consumi pe interior are rezultat real, de durată.

 

Cum încetinești procesul de îmbătrânire?

Ajută colagenul din interiorul pielii și procesul de îmbătrânire este încetinit.

  • Cele 30 de minute de mișcare pe zi păstrează pielea fermă. Dacă nu ai timp să mergi la sală, poți încerca să urci scările în loc să iei liftul, să mergi pe jos câteva stații de autobuz sau să faci mișcare acasă (fandări, abdomene).
  • Aminoacizii de calitate întrețin structura pielii. Proteinele dintr-un ou îți asigură doza recomandată pe o zi.
  • Fructele și legumele au fibre, conțin apă și hidratează pielea din interior. În plus, sunt delicioase la gust.
  • Peștele este bogat în Omega 3 și întărește celulele.
  • Nucile au proteine și uleiuri benefice pentru piele.
  • Ceaiul verde conține antioxidanți de calitate.
  • Masajul zilnic stimulează producerea de colagen. Poți să-ți masezi și tu pielea acasă. Folosește ulei de măsline și masează prin mișcări ascendente.
  • Încearcă Beauty Help, nutricosmetic care conține doză mare de colagen, pentru refacere și regenerare de la nivel celular, cu rezultate pe termen lung.

Cu Beauty Help, tinerețea fără bătrânețe nu mai este un clișeu!

În concluzie, alege cu atenție produsele pentru îngrijirea tenului și nu uita că din interior vine frumusețea și sănătatea pielii tale!

Ai întrebări legate de îngrijirea tenului sau de machiaj? Lasă-ne întrebarea ta în comentarii la acest articol, iar Irina Mincă, make-up artist și beauty consultant, îți va răspunde aici sau într-un articol viitor!