Sfatul consultantului beauty: Întrebări și răspunsuri despre frumusețe

Și tu te întrebi câteodată dacă este necesară demachierea sau ce este gomajul? Pentru o iubitoare de frumusețe cum sunt eu, răspunsurile sunt asul din mânecă. Cele mai frecvente întrebări din domeniul frumuseții își au răspunsul mai jos.

La ce ajută exfolierea pielii corpului?

Pielea are ciclul de regenerare de 30 de zile. Astfel că, la suprafața pielii, se depun celule moarte. Celulele moarte formează un strat gros și orice cremă folosită nu oferă rezultate pentru că nu ajunge în profunzime. Gomaj, peeling sau exfoliere se traduce prin îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața epidermei. Se recomandă să exfoliem pielea o dată sau de două ori pe săptămână; o dată dacă pielea are tendință de uscare și de două ori dacă pielea are tendință de îngrășare. Folosește produse naturale: zaț de cafea și ulei de măsline. Să ne spui și nouă ce rezultate ai avut. Pielea este mult mai luminoasă, nu-i așa?

De ce este necesară demachierea?

Daca ai mașină, probabil ai observat că dimineața era curată după vizita la spălătorie si seara avea un strat de praf de un deget. Același praf se depune și pe tenul tău. Chiar dacă ești foarte obosită seara, îți recomand să nu sari peste demachiere. Prin acest procedeu îndepărtăm machiajul, impuritățile din mediu, transpirația, lăsăm porii să respire. Alege un produs care să-ți placă: un demachiant cremos, un gel de curățare sau loțiune micelară.

Nu știu ce tip de ten am, pot să folosesc orice cremă?

Alegerea cremei este pasul cel mai important pentru frumusețea tenului tău. Dacă ai tenul gras, cu exces de sebum și folosești o cremă grasă, pe bază de ulei, poți face mult rău pielii. Analizează cu atenție și alege produsul potrivit ție. Crema întârzie apariția ridurilor, protejează tenul împotriva agresiunilor mediului și reface filmul hidrolipidic.

Este necesară o cremă de mâini?

Da, pielea mâinilor îmbătrânește mult mai repede decât fața. Ne spălăm pe mâini, folosim detergent de curățenie, sunt mult mai expuse la frig și praf. Aplică o cremă măcar dimineața și seara.

De la ce vârstă să folosesc produse antirid?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, colagenul se pierde în proporție de 1% pe an. După 30 de ani apar ridurile. Frumusețea vine din interior! Îți recomand, pe lângă creme antirid, produsul Beauty Help, nutricosmetic care conține colagen, vitamina E, vitamina C, coenzima Q10, resveratrol, ceramozide. Ai grijă de aspectul tău, investește în tine!

Ai întrebări legate de îngrijirea tenului sau de machiaj? Lasă-ne întrebarea ta în comentarii la acest articol, iar Irina Mincă, make-up artist și beauty consultant, îți va răspunde aici sau într-un articol viitor!