Sfatul consultantului beauty: Cum să îți îngrijești tenul când ai acnee?

80% dintre femei și bărbați suferă de acnee într-un moment al vieții.
Știți pielea de bebeluș, curată, sănătoasă, rozalie? Ei bine, nu am avut-o niciodată. Sau, exagerez, am avut-o când nu era cazul să o apreciez.
Până acum câțiva ani am avut un ten dificil, ba sensibil și uscat, ba gras, în funcție de sezonalitate și de alți factori de care nu știam atunci. Problemele au trecut după ce am învățat și respectat câteva lucruri de bază.
Foarte importantă pentru sănătatea pielii și a întregului organism este calitatea mâncării. Nu ne ajută o cremă scumpă dacă mâncăm fast food, dulciuri sau nu bem apă deloc. Se spune că ciocolata este inamicul tenului, zahărul afectează elastina și colagenul din piele și duce la apariția ridurilor.

Aspecte legate de igiena și îngrijirea tenului

  • Nu te băga în pat cu machiajul pe ten. În timpul nopții, porii se deschid și absorb toată murdăria de pe față, ducând la apariția punctelor negre, dar și a ridurilor.
  • Cumpără produsele potrivite în funcție de tipul de ten. Identifică ce tip de ten ai și citește eticheta produselor cosmetice. Nu-ți curăța tenul de mai mult de două ori pe zi!
  • Nu te atinge de ele! Chiar în momentul în care scriu aceste cuvinte îmi vine să ating un „inamic“. Știu că e greu să te abții, însă merită. În momentul când storci un coș are loc o invazie de microbi și poți să rămâi cu cicatrice. Aplică local o cremă care conține acid salicilic și ai răbdare!
  • Exfoliază tenul. Trebuie să cureți pielea de celulele moarte acumulate la suprafață, așa că aplică un scrub cu particule mărunte o dată sau de două ori pe săptămână. Nu cumpăra un scrub cu particule mari de exfoliere pentru că poți să creezi microleziuni la nivelul pielii. Dacă suferi de acnee severă poți să sari peste pasul acesta pentru că se pot sparge pustulele, împrăștiind infecția.
  • Folosește prosoape de hârtie sau un prosop curat când îți ștergi tenul.

Și, nu în ultimul rând, consumă Beauty Help!

Beauty Help, nutricosmetic premium, conține cele mai bune ingrediente cu efect susținut de frumusețe din interior. Formula complexă Beauty Help conține: colagen, coenzima Q10, acid hialuronic, ceramozide, resveratrol, vitaminele C și E. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate: petele pigmentare și acneea se vor estompa, porii se vor micșora, iar tenul tău va radia de sănătate.

Tu cum ai scăpat de acnee?

Ai întrebări legate de îngrijirea tenului sau de machiaj? Lasă-ne întrebarea ta în comentarii la acest articol, iar Irina Mincă, make-up artist și beauty consultant, îți va răspunde aici sau într-un articol viitor!